Vraag & antwoord


Bouwen en verbouwen gaat niet altijd zonder problemen en ook het onderhoud achteraf is erg belangrijk.

Van Hulle Bouwservice heeft jarenlange ervaring met veel verschillende bouwmaterialen en de plaatsing ervan.

 

Daarom beantwoorden we graag de meest voorkomende vragen. Nog andere vragen of op zoek naar advies? Onze medewerkers beantwoorden met plezier al uw bouwvragen. • Vraag

  Er komen doffe vlekken in mijn natuursteen tabletten. Wat is de oorzaak daarvan en hoe komt hoe kan ik dit oplossen?


  Antwoord

  Doffe vlekken op natuursteen tabletten worden veroorzaakt door de cement waarop de tabletten zijn geplaatst. Deze vlekken trekken vanzelf weg op een termijn van ongeveer 6 maanden. Indien er echt ondiepe krassen in zijn, kan dat nog weggewerkt worden door met fijn schuurpapier op een natte tablet in cirkels rond te draaien en na te behandelen met speciale was voor natuursteen tabletten die u bij ons kunt verkrijgen.


 • Vraag

  Mijn vloer is na plaatsing nog altijd vuil, zelfs na verschillende keren reinigen.


  Antwoord

  Op een pas geplaatste vloer ligt een cementsluier, een doffe waas van voegmortel die achter kan blijven na het voegen van tegels. We raden aan om de 1-2-3 methode van Berdy voor reinigen en onderhoud van natuursteen toe te passen. In drie stappen en met drie verschillende producten krijgt u een propere en gezonde natuursteenvloer. Deze producten zijn bij Van Hulle Bouwservice verkrijgbaar. 


 • Vraag

  Mijn voegen vertonen kleurverschillen, hoe komt dat?


  Antwoord

  Kleurverschillen in de voegen kan verschillende oorzaken hebben naargelang de omstandigheden bij plaatsing. Kleurverschillen wijzen niet op verkeerde manipulatie. De voegen zullen na uitdrogen en herhaaldelijk reinigen egaler worden van kleur.


 • Vraag

  Mijn vloer klinkt hol, is dat een probleem? 


  Antwoord

  Dat hoeft geen probleem te zijn. Er mogen tot 30% holle ruimten zijn onder de vloer. Holle tegels zijn ook geen losse tegels. De tegels liggen pas los als de voegen instabiel zijn doordat ze volledig uitbrokkelen.


 • Vraag

  Hoe kan ik matte vlekken op tegels verwijderen?


  Antwoord

  Matte vlekken kunnen verwijderd worden met HMK57, bij Van Hulle Bouwservice verkrijgbaar.


 • Vraag

  Hoe kan ik krassen van de deur op mijn vloer verwijderen?


  Antwoord

  Krassen van de deur op de vloer kunnen verwijderd worden door de vloer te behandelen met schuurmelk. Deze speciale schuurmelk kunt u verkrijgen bij Van Hulle Bouwservice.


 • Vraag

  Mijn silicone komt los, is dat normaal?


  Antwoord

  Het vernieuwen van silicone waar nodig behoort tot het jaarlijks onderhoud van uw huis of appartement. Als goede huisvader raden we u aan om jaarlijks een inspectie te doen van alle silicone en vervolgens loszittende silicone of silicone die scheurtjes vertoont te vervangen. Zo kunt u waterschade aan muren of tegels ontlopen.


 • Vraag

  Welke dakpannen worden niet groen?


  Antwoord

  Algengroei en mosvorming zijn verschijnselen waar alle dakbedekkingsmaterialen op termijn mee geconfronteerd worden. De snelheid waarop uw dak groen wordt, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de nabijheid van bomen, de oriëntatie, enz.

  Het is heel belangrijk dat uw dak goed kan drogen na regenbuien zodat het minder snel groen komt. U kunt uw dakpannen ook voorzien van een glazuurlaag die een extra bescherming biedt tegen het groen.


 • Vraag

  Kan er kleurverschil optreden in mijn tegelpartij?


  Antwoord

  De volledige partij in één keer leveren (ook al betegelt u diverse ruimtes over een langere termijn) en mengen wordt ten zeerste aangeraden om mogelijke kleurverschillen te vermijden.   


 • Vraag

  Welke is de gemiddelde leveringstermijn van mijn vloer- en wandtegels?


  Antwoord

  Van Hulle Bouwservice beschikt over een uitzonderlijk ruim aantal stockprodukten zodat we direct kunnen leveren tegen heel scherpe prijzen. Indien dit niet voorradig is bij ons, dient u rekening te houden met een leveringstermijn van een 3-tal weken.